En Kuralları Of Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın merdiveni, her çbedel yapı içerisinde bulunan insanoğluın ve gayrı hayat doluların yangın veya herhangi bir ivedi perese sırasında hızlı ve emniyetli bir şekilde tahliyesinin konstrüksiyonlmasını sağlayıcı kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri dirimsel öneme iye, strüktürlması mecburi, bünyeların vazgeçilemez unsurları beyninde mekân almaktadır.

Içki yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, cam malzemesinden mefultır ve ekseri çağdaş binalarda kullanılır.

Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayıcı Yangın Kapısı modelleri kendi içinde hareketsiz kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Yangın kapkaloriın haricen açılmayacak nitelikte olması azca önce bile bahsettiğimiz kadar ürkü halindeki insanoğluın muhtevaeride bir şey unutma veya birini kurtarma lakinçlı sineeriye girme isteklerinin engellenmesidir. O durumda yangının ne seviyede ilerlediği belirli olmadığı ciğerin sineerideki dinamikların kurtarılması büsbütün hevesli ekiplere bırakılması gereken bir medarımaişettir.

İnsanların hayatını kurtaran yangın bapsı; bununla yetinmeyerek yangının farklı yerlere yayılmasına da hail olur. Bu sayede, yangının yaratması olasılı konuşu etkilerini en aza indirir.

Yangın bapsı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın uyma etmesi gereken kaideleri içermektedir.

Yangın merdiveni yönetmeliği esasta daha geniş olan bir yasa olan “Binaların Yangından Korunması Için Kanun” kapsamında bileğerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin tasarımı, kurulumu ve bakımı dahil olgunlaşmak üzere binalarda yangın güvenliği gerekliliklerini anne hatlarıyla belirtmektedir.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına bakılırsa belli başlı yapı denetim şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları genellikle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedili çıkış kapılarının) mukannen durumlara gereğince TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Montaj: Yangın kapısı, doğruca şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın simultane etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, mahir bir kadro tarafından gerçekleştirilmelidir.

Kolayca açılmalıdır. Bapnın kilitli olmaması yahut kilitli olsa de yek hareketle açılabilmesi gerekir. Kapının üzerinde ürkü bar veya benzeri bir sistem bulunmalıdır.

Kaliteli malzemelerden üretilen yangın merdivenleri, ihtiyaç halinde binadaki kişilerin tahliyesini katkısızlayacak ve gerektiğinde müdahale ekiplerinin bu yoldan binaya antreine yardımcı olacaktır.

Firmamız ile yapacağınız muamelelerde, bizler sisin yerinize bütün yönetmelikleri inceliyor, mütebeddil hükümler ve vüruten teknoloji ile legal zorunlulukları da durum ederek yangın merdivenlerinizi yapım ediyor ve montajını esenlıyoruz.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir sertifika, yangın kapısının kalitesi ve güvenilirliği hakkında size selen verecektir.

Yangın emniyetliği mucip rastgele bir alanda kullanılabilecekleri kadar, yangın merdiveni, yangın Yangın Kapısı boşaltma koridorları, yangın odası kabil yangın riskinin henüz faik olduğu alanlarda da tercih edilir.

Report this wiki page